onsdag 18 maj 2011

Yoko


I Söndags fick jag chansen att ta några bilder på en hyfsat känd gammal dam. Eller som hon själv sa; en gång i tiden en av världens mest hatade kvinnor.
Då pratar jag såklart om Yoko Ono. Hon är inte bara "hon som var gift med John Lennon och den som anklagats för att ha splittrar "the beatles"", (som jag trodde) utan hon är även en respekterad konstnär. Av någon outgrundlig anledning så ställer hon ut några konstverk i Wanås i Skåne.
Därför bjöds det till presskonferens och premiärvisnig av "konstverksparken". Självklart var det inte bara KvällsPosten som tyckte att detta var intressant utan vi ackompanjerades utav grovt uppskatta ett femtiotal andra journalister.
Efter presskonferensen så var det ordnat så att alla fotografer skulle få ta bilder på Yoko ute vid hennes verk. Full panik utbryter och alla springer hej vilt runt omkring. Fotografer, reporter och även vanliga besökare som nu har insett att något intressant verkar pågå.
Yoko tar det dock med ro och kryssar glatt mellan några stegar (som ett av konstverken består av) och poserar så att alla ska få bilder. Efter ett antal armbågar i sidorna och kameror i huvudet så verkar alla nöjda och en av världens mest hatade kvinnor tackar för sig och strövar sakta iväg till en liten byggnad och försvinner in genom dörren.

1 kommentar:

Anonym sa...

fan va coolt!! duktig du är!/Frida